Geografi
Välkommen till Ämneslärardagen årskurs 7-9 den 27 oktober. Tillsammans med kollegor kommer du få fördjupa dig i din ämnesundervisning under ledning av de främsta forskarna inom ämnesdidaktik vid Karlstads universitet. Temat för dagen är didaktiska modeller.
Anmälan för lärare från samverkanskommuner: Värmland + Degerfors och Åmål
https://axacoair.se/go?6p9GDt7g
Sofie Nilsson undervisar årskurs 7-9 på Vålbergsskolan i Karlstads kommun i ämnena geografi, historia, samhällskunskap, religion och engelska.
Hennes forskning handlar om hur högstadielärare i geografi planerar, genomför och följer upp sin undervisning kring geografiskt tänkande i en digital undervisningskontext.
Sofie Nilsson ingår i forskarskolan för undervisningens digitalisering (Fundig) vid Karlstads universitet och berättar här om sitt arbete under de tre första åren.
Inlagt av Tobias Berger 2020-06-05 9:11
Att få till det där temaarbetet med flera ämnen integrerade är inte alltid lätt. Det krävs tid, planering, kollegialt samarbete och studering av de olika ämnenas kursplaner för att få ihop temat till en helhet som också blir meningsfull och berikande för eleverna.
Inlagt av Pernilla Kans 2019-12-14 15:23 i Med uppdrag att lära
Efter att ha avslutat ett längre projekt känns det nästan lite tomt. Det vi jobbat med så länge har nått sitt slut. Den kreativa processen för denna gång är över. Det har varit spännande att se ett projekt växa fram och få vara en del av elevernas kunskapsutveckling, höra deras samtal, frågor och funderingar.
Inlagt av Pernilla Kans 2019-05-30 20:04 i Med uppdrag att lära
Har du varit med om att du inte förstått något kunskapskrav eller del av ett kunskapskrav i ett ämne och blivit frustrerad? Du läser texten om och om igen men det landar verkligen inte och polletten trillar inte ner. Frustrationen kan däremot öka ju mer du sätter dig in i textens innehåll.
Inlagt av Pernilla Kans 2019-05-13 19:20 i Med uppdrag att lära
Denna dag riktar sig till lärare som undervisar i grundskolan generellt, men ett extra fokus mot lärare som undervisar i svenska och/eller SO. Välkomna är också skolchefer, rektorer och de som arbetar med skolans digitaliseringsarbete.
Datum: 27 november, 2018
Plats: Lagerlöfsalen, 1A 305
Program
08.30-09.00 Registrering
09.00-10.15 Föreläsning
10.15-10.45 Kaffe
10.45-12.00 Föreläsning forts.
Ett kritiskt språk- och kunskapsperspektiv i digitaliserade klassrum
Inlagt av SOL i Värmland 2018-11-16 13:29 i SOL i Värmland
Tänk att dina elever med glittrande ögon och rosiga kinder går fram till helt okända människor och ivrigt berättar om vad de har arbetat med i skolan. Det var precis vad de lärare som deltog i förra årets Skapa en bok-projekt fick vara med om under Värmlands Bokfestival.
I Skapa en bok får du och din klass chansen att göra en egen bok, trycka upp den på ett riktigt tryckeri och sälja den på en riktig bokmässa! Ett entreprenöriellt lärande på riktigt där eleverna får träna kreativitet, samarbete, mod och estetiska uttryck.
Inlagt av Framtidsfrön 2018-08-07 15:39 i Framtidsfrön
Den 27/11, kl 9,00-12,00, kommer SOL i Värmland tillsammans med RUC och NCS arrangera en föreläsning kring digitalisering och literacitet på Karlstad Universitet. Föreläsaren är Lisa Molin som har en bakgrund som lärare i svenska och engelska i skolans äldre år. Hon arbetar idag som lektor i literacy och skolans digitalisering vid Center för Skolutveckling i Göteborg.
Inlagt av SOL i Värmland 2018-06-14 8:25 i SOL i Värmland
Läsåret går mot sitt slut och det är dags att utvärdera undervisningen. Hur har jag lyckats med min undervisning? Har eleverna lärt sig det som jag har undervisat om? Vad gick bra och vad gick mindre bra? Vad behöver jag utveckla till nästa läsår?
Inlagt av Nobelgymnasiet 2017-04-25 22:13 i Pedagogisk utveckling på Nobelgymnasiet
Vi bygger ett stort pussel och övar oss på att se helheter. Kreativiteten är i full gång i klassrummet för åk 5 på Skattkärrsskolan i Karlstad. Vattnets kretslopp är temat för veckans svenska, bild och geografipass.
Hela hösten har vi temat "Vatten" där vi kopplar samman de flesta teoretiska ämnen för att få en helhet. Pusslet läggs bit för bit, så eleverna får olika infallsvinklar kring vatten. Så småningom ser de hela bilden.
Inlagt av Pernilla Kans 2016-09-30 19:33 i Med uppdrag att lära
Sidor