Forshaga

Utformning av flexenhetens lärmiljö med inriktning mot särskilt stöd på Grossbolsskolan i Forshaga

Nu har den inledande fasen av terminen övergått till en verksamhet som är i full gång. För mig som jobbar i Grossbolsskolans flexenhet, Smaragden, i Forshaga har den första tiden till stor del kretsat kring att utforma våra lärmiljöer. Arbetet kring lokalerna är fortfarande under utveckling men jag tänkte beskriva mina tankar kring arbetet fram tills nu och hur det ser ut idag.

Samtalet kan börja

Ge aldrig upp. Boken handlar om att söka sitt rätta jag och att finna sig själv. Tillsammans har niorna i Forshaga läst en roman om identitet. ”Så himla bra”. Samtalet kan börja.

Skönlitteratur som handlar om människors livsvillkor ska läsas på högstadiet. Alla ska lära sig att förstå, tolka och analysera olika texter. Det står i läroplanen. I Mia Adolfssons svenskgrupper börjar eleverna i läsupplevelsen, i det som berör och fångar intresset.

– I dag ska vi ha ett samtal om boken, helt förbehållslöst. Det ska inte bedömas.

Tänk om de bara skulle lämna in till mig - vad lönlöst!

Johan Andersson och Linda Söderlind arbetar med blogg som verktyg med sina elever i årskurs 1 på Sportfiskeakademin i Forshaga. Det är ett yrkesprogram baserat på naturbruksprogrammet och många elever har valt linjen för att de är intresserade av sportfiske i första hand och teoretiska ämnen i andra hand. Genom att jobba med en blogg som handlar om fiske använder de elevernas specialintresse även i svenska och engelska.

Prenumerera på RSS - Forshaga