Lektionsobservationer på Ferlinskolan (mina "15 minutes of fame"!)

Här kan den som vill få en liten inblick i hur vår rektor jobbar för att stötta oss pedagoger; nämligen genom återkommande lektionsbesök och efterföljande diskussioner. Ferlinskolan fick i våras ljuset på sig genom att hamna på sjätte plats i årets rankning av landets skolor, och därför så fick vi förfrågan om vi kunde tänka oss att dela med oss av vår upplevelse av arbetssättet i en liten film. 

Teamet som ligger bakom detta är dels Infomentor - plattformen vi använder oss av på Ferlin - och Dagens Nyheter. De har en gemensam vision om "Bästa skolan" och skulle använda den här filmen på Almedalsveckan under ett seminarium (vilket de också gjorde). Filmteamet kom till Ferlinskolan en varm tisdag i början av juni och jobbade med mig, rektorn och en liten skara elever under nästan en hel dag.

Eleverna som valde att delta var så himla duktiga: trots att det var varmt i klassrummet, nervöst och stelt att ha en kamera riktad mot sig så gjorde de sitt yttersta! När jag mötte några av eleverna på morgonen och de såg att jag var lite nervös inför dagen, så sa de "vi hjälper dig, Kajsa!"! Det kändes så himla härligt, och det var sant; så fort jag kände mig lite spänd så behövde jag bara titta på eleverna för att hitta lugnet igen (de filmade betydligt mer av vad som syns i filmen). På vägen hem från jobbet den dagen var jag i ett euforiskt tillstånd - vilken cool grej att få vara med om, och vilka coola elever jag har!

Så varsågoda, här kommer resultatet:

YouTube: