Jag - en vardagshjälte!

För några veckor sen utsågs Barn- och ungdomsförvaltningen i Karlstad tillsammans med Rädda Barnen till en av årets vardagshjältar för vårt samverkans projekt Det handlar om kärlek! Det kändes otroligt stort att få en sådan fin utmärkelse för vårt jobb med att motverka hedersrelaterat våld och förtryck bland våra elever i åk 7-9 samt ge dem kunskap om alla barns rättigheter. Det här är ett projekt som verkligen gör skillnad.

Men det är inte bara vi som är vardagshjältar! Runt om på våra skolor och förskolor finns det massor av pedagoger, förskollärare, lärare och andra vuxna som varje dag gör skillnad! Som genuspedagog möter jag pedagoger som gör ett fantastiskt arbete för att bryta normer och ger våra barn och elever möjlighet att vara den de är obegränsad av kön, etnicitet, sexuell läggning eller trosuppfattning. Till alla er vill jag dela med mig av min utmärkelse! För vi är alla vardagshjältar!

Tyvärr är vi inte alltid så duktiga på att visa allt fantastiskt vi gör! Vad gör du och dina kolleger för att bryta normer? Skriv en kommentar så vi kan inspirera varandra!

Här kan du läsa mer om årets vardagshjältar

Här kan du läsa mer om Det handlar om kärlek!