Spegelblankt

Ikväll var Klarälven helt spegelblank. Husen och de gul-röda träden i Karlstads centrum speglade sig i vattnet. Jag och min dotter var på väg hem från Kulturskolan. Det var så vackert! En syn som grep tag i hjärtat. 

Jag har nog haft en spegelblank dag idag i klassrummet. Ibland stormar det och vågorna tycks liksom gå höga och inte ha något slut. Men just idag så har flera lektioner varit så påtagligt spegelblanka. Dagen började med att eleverna överraskade mig med att smyga in i klassrummet och sätta sig och vänta på att lektionen skulle starta utan att jag ropat in dem från kapprummet. Jag stod vid mitt skrivbord och plockade fram lite papper och när jag vände mig om för att gå och hämta in alla eleverna satt de där och tittade lugnt på mig. Det var vackert! En hel klass som väntade på att dagen skulle börja. Det kändes så roligt att kunna starta dagen med att hjärtligt kunna säga " Välkommen till skolan denna härliga höstdag! " Denna dag kommer erbjuda er..... Dagen fortsatte sedan med lektion efter lektion i stillhetens tecken där arbetsron var påtagligt stor. 

Vad var det då som gjorde att hela dagen blev lika spegelblank som Klarälven var ikväll? Jag vet faktiskt inte. Kanske blir det en av alla dessa dagar som kommer och går som jag kommer minnas särskilt, eller så glöms den bort när vinden blåser på. Eller så börjar rutiner, påminnelser, kloka råd och ord till eleverna landa. Kanske har ett nedsläckt klassrum med tända ljus på morgonen effekt. Kanske så har det effekt med ett personligt "Godmorgon Elsa. Godmorgon Linus" varje morgon.  Kanske har småpratandet på raster effekt. Förhoppningsvis kommer det fler spegelblanka dagar framöver. Min spegelblanka dag går nu mot sitt slut och jag kommer somna med ett leende. 

Har du spegelblanka dagar och vad är det som kännetecknar dem?