Blogginlägg

Afternoon tea om engelsk-undervisning idag – avsnitt 23

Våra elever är bäst i världen på engelska trots att vi bedömer dem tuffare än andra länder. De använder idag engelska språket på ett aktivt sätt och har därför motivationen att lära sig.

Ola Henningsson träffar Camilla Fahlstad och Ingela Persson Ed som är språklärare på Rudskolan respektive Norrstrandsskolan på ett fik i Karlstad och samtalar om engelskundervisning av idag, om elevernas förkunskaper och vana att lyssna och kommunicera på språket.

Klimatsmart mat – avsnitt 21

Klara Perhamre, projektledare för Klimatsmart mat, berättar om hur Karlstads kommun arbetar med frågan från jord till bord. Vad som görs och vad som ligger till grund för dessa insatser. För även om projektet främst är inriktat på våra kök är det kunskaper som vi alla kan ta till oss och därmed bidra till en hållbar utveckling och ett hälsosammare liv.

Programledare är Tobias Berger, Pedagog Värmland och Ola Henningsson, Barn och ungdomsförvaltningen.

Ohm att använda teknik – avsnitt 20

Vilken roll kan den digitala tekniken ha i undervisningen? Vilka förväntningar och förutsättningar har lärarna att hänga med i den digitala utvecklingen? Detta är något som Ola Henningsson funderar över i detta avsnitt. Ola är programledare här i Utvecklingspodden och verksamhetsutvecklare vid Buf och låter oss höra hur han som lärare tog hjälp av teknik i undervisningen. Han funderar även kring digital teknik i dagens skola och vad som behöver göras för att lärarna ska kunna hänga med i dagens snabba teknikutveckling.

Nya tankar om skolgården – avsnitt 19

Torbjörn Wrange är verksamhetsutvecklare med inriktning på pedagogiska miljöer. I detta samtal berättar han bland annat om hur synen på förskolans och skolans gård förändrats över tid.

Vi pratar om vad som påverkar hur gården ser ut – ekonomi och priser på gungställningar, säkerhetsaspekter och pedagogiska idéer. Hur ser en gård ut som främjar barnets/elevens fysiska och psykiska hälsa?

Med i samtalet deltar även Tobias Berger och Ola Henningsson.