Blogginlägg

Lev bortom din komfortzon

Att bända på sin komfortzon gör att vi växer som människor. Att flytta väggarna om så bara för en liten bit gör att en större version av en själv får plats där inuti. Och att resa är ett utmärkt sätt att utmana sina egna ramar, ta ett rejält kliv ur den vardagliga bekvämlighetszonen och känna att man blir ett huvud eller två längre. Genom resan skapas en bredare förståelse för vår egen roll i ett världsligt sammanhang. Vi är världsmedborgare och vi reser för att finna andra men kanske främst för att finna oss själva.

En dag av tankar!

Dagen i området som är vigt åt urbefolkningen Tribal. En vandring i skog och lantbruksmiljö där man lever för att skaffa föda av det som skogen ger och lantbruk i en naturnära miljö där man tar hand om sin jord på ett för naturen rätt sätt. Vi fick se både växter och djur på vårt besök och hur man tar hand om de resurser som finns. Att vi även fick se och träffa befolkningen i deras dagliga liv samt se hur de lever i en isolerad del av samhället  med ett eget språk och seder.

Den interkulturella tidskrocken och jakten på det försvunna nätet

Klockan 7, halv 8 eller efter 8 någon gång. Frukosttiden på hotellet varierar och den interkulturella tidskrocken med min svenska Skalmans-punktliga mage är ett faktum. Eller kissnödig på en utlovad tio minuters bussresa som istället var en plågsam timme är två exempel på fundamentalt olika syn på tiden.