Konferens om flerspråkighet i Göteborg

Klockan är snart nio och jag sitter på tåget på väg hem från Göteborg. Dagens konferens gick fantastiskt bra. För hur kan man vara annat än nöjd när man lyckats inspirera andra människor. När man på något sätt kan påverka pedagoger runtom i Sverige till att skapa utrymme för barn att få tillgång till sina olika språk i sin vardag. Jag känner glädje i att nå ut i dessa frågor som jag så länge har brunnit för. För det är en rättighet att ha tillgång till sina språk och få utrymme att hitta sin unika kulturella identitet. Men det kan fortfarande vara svårt att utveckla ett sådant arbetssätt  i praktiken. Något som jag har haft förmånen att få vara med och arbeta fram.

Fler föreläsningar är bokade och dagen resulterade i ytterligare en i höst. Behovet av handledning är stort och det är fantastiskt när vi pedagoger i förskola och skola kan dela med oss av erfarenhet och kunskap till varandra. 

Om ni har frågor eller behöver stöttning i frågor gällande flerspråkighet i verksamheten så tveka inte att höra av er till mig via Pedagog Värmland eller mail; emelie.johansson@karlstad.se

Ha det gott! / leg. Förskollärare Emelie Johansson