Matematikklubben är nu Matteklubben Tänkarna

Matematikklubbarna är nu igång igen! ÄNTLIGEN!

Det finns platser kvar i både mellanstadie- och högstadiegruppen. Som vanligt når informationen inte riktigt ut p.g.a. bristande resurser. Därför - Sprid och dela gärna detta blogginlägg så mycket ni orkar.

Med varm hand och det största möjliga förtroendet har klubbarna lämnats över till Valentina Chapovalova och hennes "Matteklubben Tänkarna". Valentina driver filialer av dessa lite här och var i landet.

Man anmäler sig genom att registrera sig på http://mattebloggen.com/matteklubben-tankarna/

och därefter klicka sig fram till Karlstad, och till den grupp som är aktuell för respektive barn/ungdom.

Från och med denna veckan (v. 46) är det alltså nystart för matteklubben i ny regi.

Barnen och ungdomarna på klubbarna märker troligtvis inte någon stor skillnad. Konceptet är det samma, d.v.s. de träffas under 90 minuter över tuffa matematiska problem. Ledarna är ungefär desamma som tidigare:

  • Kristin Andersson, ämneslärarstudent vid KAU.
  • Elisabet Edvardsson, matematik och civilingenjörsstudent vid KAU.
  • Christian Andersson, ämneslärarstudent vid KAU.

Oftast finns något som vi har kallat för "huvudproblem" vid varje tillfälle. Tanken är att barnen/ungdomarna ska utmanas, få tid att tänka klart och att få vara i en gemenskap med andra som också gillar matematik. Valentina står bakom konstruktionen av problemen.

Verksamheten ligger utanför skolans mål och kursplaner. Matteklubben handlar i huvudsak om problemlösning och ofta når vi matematik på nivåer som är långt över det som är tänkt enligt kursplaner för respektive åldersgrupp.

Mellanstadiegruppen träffas på lördagar.

Högstadiegruppen på torsdagar.

Om önskan om en lågstadiegrupp eller gymnasiegrupp finns - anmäl intresset på Matteklubben tänkarna, efter ni registrerat er. När det finns tillräckligt många intresserade, så finns det stora möjligheter att sådana klubbar kan startas.

Är du intresserad av att vara med som ledare - hör av er till mig eller Valentina, så kan vi diskutera vidare. Du behövs! Om du t.ex. är lärarstudent, lär du dig genom matteklubben att bättre att möta dessa barn i det vanliga klassrummet, du kommer också ha väldigt roligt och växa i din roll som matematiker. Om du är data, matematik, fysik eller ingenjörstudent så kommer du ha väldigt roligt här, du får möjlighet att dela med dig av dinaämneskunskaper och du kommer växa som person av att vara med i denna gemenskapen.

Tyvärr kostar det nu att delta i matteklubbarna, 150 kr per gång. Sedan starten 2015 har jag vänt på varenda sten jag hittat för att kunna få klubbarna att fortsätta med möjlighet för alla barn att delta. Tyvärr har jag misslyckats med detta. Sponsorer är dock varmt välkomna - ni kan bidra till att göra klubben billigare, eller gratis.