Hour of Code 2018

Under veckan 3-9 december genomfördes Hour of Code av tusentals barn runt om i världen. Syftet är att få testa en timme av programmering eller datavetenskap. Flera skolor i Karlstad deltog och vi var en av dem. Vi valde att göra det som en gemensam aktivitet på skolan även i år och alla klasser delade med sig av sina lektioner på anslagstavlorna i skolans restaurang. På det sättet bidrar det till en VI-känsla på skolan. 

Väldigt roligt att se spridningen av aktiviteter och inspireras av varandra på skolan! En av de aktiviteter jag upptäckte på en anslagstavla, som jag själv skulle vilja testa med mina elever är att lösa hemligt meddelande med hjälp av BlueBots. Eleverna får koder med pilar och varje kod leder fram till en bokstav på mattan. Tillslut har eleverna samlat bokstäver till ett meddelande. Spännande! 

Extra roligt att kunna gå in på hourofcode.com tillsammans med eleverna och kunna leta upp sin skola på kartan. Att se hur vi är en del av något mycket större. Alla prickar på kartan och alla tusentals barn som också fått testa någon programmeringsövning. Det är mäktigt! 

Om du vill läsa mer om Hour of Code och delta 2019 hittar du mer information på hourofcode.com och på edvira.com (svensk sammarbetspartner).

Jag önskar er alla en God Jul!