Höstlovet som inte finns

Det är ju inte riktigt sant, att höstlovet inte finns, för det gör det ju för våra elever. De har ett välbehövligt höstlov den här veckan. Där emot jobbar de flesta lärarna åtminstone några dagar denna vecka; kompetensutvecklar ni er kanske? Det är ju härligt att få bli lite "påfylld".

Jag sitter och transkriberar mina senaste elevintervjuer som handlar om hur de upplever den återkoppling som de får av sina lärare och det  slår mig, att det kanske är det som ni lärare ägnar er åt de här dagarna när eleverna har lov - återkoppling. Det är ett digert arbete för alla lärare att skriva omdömen för att ge underlag till kommande utvecklingssamtal; omdömen där ni ska ge en individuell återkoppling till varje elev om hur man ligger till i ämnet och vad man behöver utveckla osv. Till alla elever, i alla ämnen... Viktig information och som också kanske ger eleverna motivation till att kämpa lite till. Men som sagt, ett digert arbete är det.

Då kanske det är bra att höstlovet inte finns, så man kan göra det arbetet då, istället för att göra det på ett höstlov som finns, men som i praktiken inte blir av;)

/Annelie