Blogginlägg

Förlängd anmälningstid

Anmälningstiden för det fortsatta stödet för handledare är förlängt till den nionde september. Har du handlett inom läslyftet under läsåret 15/16 är du välkommen att ansöka oavsett om du handlett med statsbidrag på helfart eller utan statsbidrag i lägre tempo. Anmäl dig på läs- och skrivportalen under fliken handledare.

Fortsatt stöd till handledare inom läslyftet

Skolverket, Karlstads universitet och SOL i Värmland kan erbjuda fortsatt stöd för er som handlett inom Läslyftet.

Det gäller handledare både med och utan statsbidrag och det gäller såväl handledare som gått handledarutbildningen som handledare som inte gjort det. På Läs- och skrivportalen, under handledarfliken, finns mer information och anmälan. Du hittar informationen här.  Observera att sista anmälningsdag är redan i morgon!

SOL i Värmland flyttar in!

Vi är glada att SOL i Värmland från och med nu även finns på Pedagog Värmland. Vi tänker blogga kring språk-, läs- och skrivutveckling. Bloggen SOL i Värmland kommer att finnas kvar, men riktas mer specifikt mot de språk-, läs- och skrivutvecklare som ingår i nätverket. Där kan ni också se vilka deltagare SOL i Värmland har och vilken huvudman de representerar.

Vi som bloggar är språk-, läs- och skrivutvecklarna Marlene Andersson och Malin Granström.